Det finns naturligtvis många andra intressanta hemsidor. Men alla kan inte täckas upp i just denna blogg. De länkar som kommer att finnas här innebär inte att de som inte finns med just här skulle vara mindre värda. I själva posterna kan det också finnas länkar som är mer specifika till just den posten.

På Ringsjöortens hemsida finns en grupp artiklar av vilka många är författade av Bengt Nihlgård. Där finns mycket intressant att läsa. Bland annat några som behandlar neonikotinoider.
http://ribiof.com/ringsj-ortens-biodlarf-rening/rapporter-reportage/index.html

På hemsidan om Elgonbin finns en hel del information både på svenska och på engelska:http://elgon.se

Här kan du läsa min engelska blogg: http://www.elgon.es/diary

Björn Lagerman har ett annorlunda honnungsutvinningssytem. Han dominerar ett område med sina bin som har mycket Elgonarv. Han väljer ut sina avelsdrottningar bl a pga lägst varroamängd och parar i ett ganska eget område med 60 av sina bisamhällen runtomkring. Varroan är inget problem längre. Vinterförlusterna är som före varroan, ca 5 %. Läs lite om hans biodling:http://fribi.se/

På engelska har jag en del artiklar här: http://www.beesource.com/point-of-view/erik-osterlund/  På beesource.com finns det en hel del diskussioner som pågår också.

Här hittar du mycket grundläggande matnyttigt för en biodling: http://alltombiodling.se/

Behöver du biredskap? Tre större biredskapsförsäljare är:

MS Biredskapsfabriken i Töreboda: http://biredskapsfabriken.se/se/index.php  Töreboda har god bredd vaxmellanväggar med olika cellstorlekar, förutom allt annat i stor sortering.

LP:s biodling utanför Säffle: http://www.lpsbiodling.se/  LP:s biodling har också OGT:s (en biredskapsförsäljare som funnits i många år) sortiment idag, och Swienty’s i Danmark.

Joel Svenssons Vaxfabrik i Ängelholm: http://www.joelvax.se/  Kämpar för att biodlarna skall få lättanvända och effektiva varroabekämpningspreparat att variera med om man har svårt med en del av de idag vanliga ekologiska metoderna. De har jobbat för att få olika preparat registrerade, också ekologiska, och fortsätter med det.

Vi har också en återförsäljare för en stor amerikansk biredskapsfirma, Mann Lake ltd: http://www.mannlakeltd.com/  Det är Höglandets honung: http://www.hoglandetshonung.se/  De har bland annat plastramar med cellstorlek 4.95 som alla bin klarar att bygga ut direkt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.