Bin som städar sig själva och varandra från kvalster fanns redan 2002. Sven-Olof Ohlsson Munsala i Österbotten Finland filmade en hel del den 29 augusti 2002, elgonbin bl a. Jag har lagt upp två videoklipp åt honom på YouTube på 2 och 3 minuter som man orkar titta. I ena fallet var biet lyckosamt. I det andra satt kvalstret hårt mellan fram och bakkropp. Men kolla biet! Stackars bi. Efter 20 min tröttnade Ohlsson att filma mer. Bina behöver vara ännu duktigare än så här för att det ska betyda något. Men Ohlsson har behandlat obetydligt sen 2002.

Här är det andra videoklippet som Ohlsson i Munsala Österbotten gjorde 2002. Det här biet var lyckosammare och fick av sig kvalstret. Ett annat bi bet det också för säkerhets skull.

Bin som städar sig från och biter kvalster
Märkt på:        

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.