Jag har haft problem med nageltrång på en av mina stortår under ganska lång tid. Den har varit inflammerad och mycket öm. Till sist frågade jag min fru Gunvi om hon kunde förbarma sig och operera den. Hon är fotvårdsterapeut, fast hon har inte arbetat med det på många år. Men hon har alla verktyg som behövs.

toe-01-drill fräsning och borrning
Efter att hon hade torterade mig med en fin borr som en ”fräs” på den dåliga sidan av tån under ett bra tag kom jag till slut på att man kanske skulle åka till en doktor och få en bedövningsspruta i den vänstra delen av min högra tå. Så att hon skulle kunna skära och borra som hon ville utan att jag skulle känna något.
– Ah, sade hon. Jag minns nu att jag har en gammal tub med bedövningssalva. Jag kan prova den.

toe-02-blood Klar

toe-03-tamponad1 toe-04-honey toe-05-plaster Tamponaden, honungen och plåstret på plats

Den 20-åriga salvan fungerade perfekt. Jag misstänker att hon avsiktligt hade väntat med att komma ihåg det. 🙂
Efter att ha avlägsnat 2-3 mm av hela vänstra sidan av nageln ner till roten, satte hon en liten tunn bit gasbinda (tamponad) under kanten av den vänstra delen av tån. Hon täckte sedan området med honung och satte sedan på ett plåster.
Underbart! Tån är läkt och jag känner mig som en ny människa.
Gunvi brukar säga att fötterna är huvudsaken.

Honungstå

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.