Yngelrum3Shallow

Idag gjorde jag mina första avläggare. Det var ett samhälle på tre lådor shallow som yngelrum plus en skattlåda shallow med 4-årig drottning. Drottningen såg för eländig ut, liten med en vinge rakt ut och bina hade ett par skiftesceller. Yngelklotet var inte stort men okej. Bina hade övervintrat bra. Har gett mycket honung. Såg ett kvalster i kanske 50 täckta drönarceller jag satte gaffeln i. Ingen bekämpning behövdes förra året mot varroa. Jag tog hem drottningen i en shallowlåda (översta). Låda två blev också en avläggare som kom hem (med spätt yngel). den får dra upp en egen drottning eller få en puppa. På platsen blev understa lådan kvar med några yngelramar med täckt yngel och ägg samt en täckt visecell, samt skattlådan. Jag ska odla efter drottningen innan hon är borta, för hoppningsvis om några dagar.

Mina första avläggare för i år
Märkt på:        

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.