Rebecka1

Rebecka nu 29, van att hugga i på gården hjälpte sin mamma med hennes bin, min systerdotter. När Rebecka var några år yngre än hon är nu, hade hon hjälpt till nåt år. Och så höll hon kurs på ABF. Självklart ställde hon upp och höll en kurs när det dök upp intresserade blivande biodlare och hon ändå arbetade där som kursledare. Hon skaffade kurslitteratur och de diskuterade och besökte biodlare Pasaga Ramic i Örebro. Och kursdeltagarna var nöjda.

HDRtist Pro Rendering - http://www.ohanaware.com/hdrtistpro/

Så när jag träffade på henne utanför ICA för nån månad sen frågade jag om hon ville jobba åt mig i sommar och slunga honung. Javisst! Sa hon, men det var dåligt betalt tyckte hon när hon fick reda på lönen. Ok du får ta hand om drottningodlingen med bra ackord. Hon tittade på när jag larvade en gång sen gjorde hon resten.

– Ska du ta över mina 170 bin, frågade jag. Javisst,sa hon. Vi får väl se, men hon klarade biodlingsexamen hos mig idag med glans.

Tack för hjälpen!
Märkt på:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.