RensningsdagenT

Den 16 april var det 15 grader varmt i skuggan och solen sken. Då var det den stora Toalettdagen för bina. Alla bisamhällen gav sig ut i horder och släppte allt det de sparat under vintern i tarmen. Se upp alla lakanstvättar! Dit söker sig bina, eller blanka bilar – och släpper tarmens innehåll. NU kan den nya säsongen börja på allvar. Luften är full av surr och LIV! Bina tar nu ordentlig sats för att bygga upp sin styrka och samla honung och pollen till sitt nästa vinterförråd, och till biodlaren naturligtvis, och alla som får smaka honungen. Vi ska inte glömma propolis, binas antibiotika, som de samlar av växthartser och klär in kupan med invändigt. Pollenet ger proteinerna och honungen energin, tillsammans med mjölksyrabakterier för hälsan. Hur har bina klarat vintern? Hos mig bra, från andra håll i Sverige kommer andra tongångar. Jag återkommer om det.

Dagen T – som i toalett
Märkt på:    

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.