Katten Yngve hade en bit av en kattklo kvar i ljumsken efter revirslagsmål med grannkatten för ett par år sedan. Han förlorade kampen då, han var ju inte ens ett år, stackarn. Såret läkte aldrig helt, emellanåt sprack bölder.

HDRtist Pro Rendering - http://www.ohanaware.com/hdrtistpro/

Nu var det dags att gå till veterinären, som klippte upp och klippte bort bindvävnad som kapslat in klobiten. Sen tog hon fram en tub med kanske 50 g honung, klämde ut allt i såret och sydde igen (med ett litet litet dräneringshål). Ingen antibiotika. Efter en dag var  Yngve som normal. Han slet bort kragen men slickade inte speciellt på såret. Efter två dagar fick han gå ut igen. Han beter sig normalt och såret är inte svullet.

Honung är bra. Undrar om det kommer att bli likadant vid operationer på människor?

Honung istället för antibiotika i operationssåret

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.