MT-colony 30Mars

Du kommer ihåg MP-samhället – testa naturlig positinering, plastramar, mestadels honung som vintermat, och ett musbo …

För ett par dagar sedan var det ca 12° C  och soligt, fortfarande inget högvärdigt pollen som bina kunde få tag på (men från tidigt blommande träd). Jag besökte denna bigård för ta rätt på (trodde jag) samhället med ett knytnävsstort biklot. Det visade sig vara en bra gissning att det behövdes. Samhället var utsatt för röveri och hade endast några få egna bin kvar. Bina skakades av och lådorna togs med för att sortera ramarna hemma. En del till solvaxsmältaren, en del till lådstapeln med foderramar till behövande samhällen (och senare avläggare) och en del ramar till lådor som senare ska användas vid utökningen av samhällena (alltså fina utbyggda tomma eller nästa tomma ramar).

Samhället var tungt av foder och varmt. Drottningen lägger bra med ägg nu, förbereder samhället för ett tidigt drag …

Multi Parameter-samhället har börjat starkt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.