Tussilago

Jag har sorterat ramar från de 15 döda samhällena av 174. Men fler kan dö, en del är svaga. En del ramar är fulla av foder och sparas till dem som kan behöva nästa gång jag åker runt till bina. Jag har många bigårdar. Annars får avläggare som jag ska göra i senare delen av maj. En del andra ramar kan återanvändas. Många måste smältas om.

Jag har undvikit tider som bina inte flyger. Sedan har de flugit intresserat runt platsen där jag hållit på.

Idag den 25 april är inte bina intresserade längre fast det är 15 grader och ännu varmare i solskenet. Nu finns det blommor som ger nektar! Tussilago! Och pollen!

Här är lådorna med ramar från de döda samhällena som jag ska smältas ur med hjälp av bykgrytorna en regnig dag framöver då bina inte flyger.

Waxboxes

Idag kom nektar så det räckte
Märkt på:        

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.