Dikesbil

Släpp inte ut bin genom sidorutan när du kör bilen! Då kan du bli körande i diket.
Som det gick för mig idag. Jag hann med några bigårdar idag. Såg till att bina hade mat och tog med mig lådor från några döda samhällen. Botten, täckskivor och tak fick vara kvar till senare i maj då det är dags att göra avläggare.

Trots att jag var försiktig tyckte jag då jag släppte ut biet, var ögonen lite för länge från vägen och när jag tittade upp var jag på väg ner i diket. Jag handlade blixtsnabbt och styrde mer ner i diket innan jag rätade upp bilen. Annars hade jag hamnat på sidan. Nu kunde jag köra i diket.

Men överfarten stoppade mig så jag fick ringa efter bonden. Han kom med en stor traktorgrävare. Den kunde lyfta upp bilen samtidigt som den drog och svängde med grävarmen. Inte en skråma på bilen. Nåja, med all off road-körning är bilen inte utan skråmor alls. Sköta bin kan vara äventyrligt ibland.

Kör inte i diket
Märkt på:    

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.