Idag laddade jag upp en större uppdatering av min webbplats. Jag har ansträngt mig för att dela med mig av våra erfarenheter i Hallsberg hur vi förbättrat våra bins varroaresistens. Vi ser ett mönster som man kan kalla ett recept för framgång om man vill. Det var dags nu då det var tre år sedan senast uppdateringen gjordes.

Länk: Min Elgon hemsida

För att vara säker på att du får den nya versionen av de gamla med uppdaterade sidorna och de nya sidorna: Rensa webbhistoriken i din webbläsare eller uppdatera sidorna genom att klicka på en nästan rund pil nära toppen av varje sida på webbplatsen. Du kan behöva göra båda sakerna om du har varit inne på den gamla versionen.

Tyst röveri och felflygning sprider extra kvalster till närliggande samhällen, eller till dina egna. Det gör att utvecklingen av resistens i dina bin försvåras och tar längre tid. Reinvasionen kan också göra så att samhällen kollapsar och dör.
Avelssamhälle 310 användes 2020.
Avelssamhälle 104, användes 2019. Fotot togs 2020. Detta samhälle behandlades senast för varroa 2015. En dotter född 2019 kommer att användas som avelsdrottning 2021. Nästan alla dottersamhällena till 104 tog jag en avläggare ifrån 2020. De fick göra sin egen drottning. Dessa samhällen kommer att bidra med bra drönare till nya drottningar i år.

År 2020 behandlades cirka 20% av samhällena. Den här våren är förlusterna efter vintern cirka 5%. Resten av samhällena ser mycket fina ut.

Stor uppdatering av min webbsida
Märkt på:        

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.