Bi i blåbärsblom Bi i maskros

Våren är kylig, men värms upp då solen visar sig lockar fram t ex blåbärsblom och maskrosor. En del är obetydliga i utseende andra vackra. Alla ger mat och löften om framtiden. Jag är fascinerad över de små obetydliga blåbärsblommorna i skogen och hur bina ändå hittar deras nektar. Resultaten blir en fin hälsobringande skörd för oss. Och jag är lika fascinerad över hur vackra maskrosblommorna är. Så lätt vi hittar dem, liksom bina förstås, men hur lite vi uppskattar dem. Vi uppfinner speciella verktyg för att bli av med dem, trots deras hälsobringande egenskaper för oss. Vi är allt bra underliga varelser.

Blåbär och maskrosor
Märkt på:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.