Bästa samhället 2015-04w

Det här samhället hade 20 kg honung kvar vid invintringen. Dessutom fick det ca 10 kg socker. Första vecka i april hade det kvar kanske knappt 10 kg foder. Det fick en foderram i skattlådan som sattes på för säkerhets skull.

Som synes ingen utsot, oisolerade trälådor fulla med bin på hösten, mycket bin hela vintern, överfullt i början av april. I slutet av april fullt i skattlådan. Indraget ca 10 kg sälghonung i skattlådan. Mycket nektar i alla ramarna i skattlådan, men inte fullt och täckt. Låda två ligger och väntar i bakgrunden. En slocknande rökpust och handskar…

Bäst av allt, samhället behövde ingen varroabekämpning hela förra året. Om dom inte behöver nån i år heller måste det vara bra. Men jag vill gärna odla litet efter det så jag använder nog Biskakaren (http://naturligbiodling.eu/blogg/?p=710) och testar VSH (http://naturligbiodling.eu/blogg/?p=290) i maj.

Bästa samhället i april

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.