Biodling är en mycket viktig sysselsättning – för både större och mindre biodlare. När du är en biodlare bidrar du till naturens och samhällets fortsatta existens.

Det finns en skillnad i attityd i allmänhet till biodlingen på de olika sidorna av Atlanten. I norra Europa är det en väldigt allvarlig sak – inte bara att vara biodlare, utan också mycket viktigt att göra det rätt – och inte fel. Heta diskussioner kan förkomma vad som är rätt och fel sätt att arbeta med bina. Akta dig om du gör det på fel sätt! Du måste flytta ner ett steg vid middagsbordet i biodlarnas gemenskap (om du alls får vara kvar där)! Du kan få skulden för mer än ett problem i biodlingen.

Du är modig om man vågar tänka och göra saker på ditt eget sätt!

I Amerika hittar du ofta en mer avslappnad attityd. Ja – det är viktigt att göra det på rätt sätt, men det viktigaste är att alls hålla bin. Ansträng att göra det på rätt sätt. Men om du gör fel, så är du min vän ändå. Låt oss diskutera hur man gör det bättre nästa gång. Du behåller din plats vid middagsbordet.

Försök att hitta nya och kanske bättre sätt i biodlingen var du än bor!

Låt oss fika ihop när vi träffas.

Biodling är en allvarlig sak
Märkt på:    

En reaktion på “Biodling är en allvarlig sak

  • april 28, 2015 kl. 3:12 e m
    Permalänk

    Så rätt du har. Den attityd du här beskriver har lett till att vi haft ett ständigt minskande antal biodlare under ett halvt sekel. Visar mycket tydligt hur illa SBR och många biodlare med dem misslyckats totalt. Lägg därtill att man satte en påse över huvudet när det gälld varroa och binas vitalitet i över 20 år.

    Det är dags för de som gapat högst mot de som försökt hitta nya vägar de senaste decennierna att börja visa lite ödmjukhet innan de fördärvar allt.

    Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.