Avtäckning

 

Avtäckning med gaffel där man tränat upp sig att dra över hela sidan i ett drag är en snabb och kostnadseffektiv metod. Ingen dyr avtäckningsmaskin behövs förrän man börjar närma sig 200 samhällen. Börja långsamt så att du får upp känslan i gaffeln att ligga strax under täckningen hela vägen från ena kortsidan till den andra. Om du envisas med att ta korta korta tag och vrida på gaffeln samtidigt får du aldrig upp hastigheten. Täck av så att avtäckningsvaxet ramlar i ett stort utrymme. Där kan det ligga och rinna av under natten. Sedan finns det olika alternativ  att ta hand om det. det innehåller fortfarande lite honung om man vill anstränga sig att ta vara på den. Annars kan man smälta i 20-literskärl med vatten i ett värmeskåp (över 60 grader). Honungen som blir under vaxklumpen när den stelnat kan man använda att göra mjöd på eller ha till bakning, grillolja, mm.

Avtäckning upp till 200 samhällen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.