Så känns det när min systerdotter Rebecka (nästan, hennes mamma är som min syster fast hon är min systers dotter) efter att ha tittat hur jag larvade om en larv nu sköter hela min drottningodling, sköter startsamhällena, kläckskåpet, gör iordning apideor med foder, ramar, fyller med bin och ger en mogen drottningpuppa.

FirstQueen Graft FirstQueen Board Omlarvning och skötsel av Pasagas drottningodlingsbräda.

Hon har uppenbara kvalifikationer att bli en lika stor bi-nörd som jag själv. Idag kollade hon första omgången apideor, om drottningarna var äggläggande, 22 av 23 lade ägg. När hon öppnade den första och såg harmonin med vaxbyggande bin, hummandet, drottningen som lade och t o m lite täckt yngel grät hon en skvätt.

FirstQueenSmal

Se upp bigubbar!
Märkt på:    

En reaktion på “Se upp bigubbar!

  • juni 18, 2014 kl. 9:02 e m
    Permalänk

    Ja, hon verkar redan ha fastnat i binas grepp. Trevligt, det behövs såna rekordeliga fruntimmer inom bivärlden. Det fina med att vara biodlare är att man inte kan bli arbetslös. Risken är istället att man får för mycket arbete.
    Lycka till Rebecka!

    Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.